Člověk a robot
27. listopadu 2020
Místo a program > České Budějovice > Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích > Fakulta rybářství a ochrany vod, budova ZR, České Budějovice > Zpracování ryb a úprava rybího masa

Zpracování ryb a úprava rybího masa

21:40 – 22:10
Přednáška
Fakulta rybářství a ochrany vod, budova ZR, České Budějovice (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích)
Na Sádkách 1780 - České Budějovice
GPS: 48.9752; 14.4520
Info: budova ZR, učebna R2, 2. patro
Doprava: zastávka MHD: Jihočeská univerzita, České Budějovice

Přednáška stručně seznámí s legislativou zpracování ryb v České republice, se základními postupy při úpravě ryb v domácnostech a problematikou obecných znalostí spojených s jejich usmrcením. V další části budou zmíněny jednoduché principy pro domácí filetování kapra, doporučené skladování čerstvých a mražených ryb a na co si dát pozor při jejich nákupu. Součástí bude i ukázka doporučeného vybavení, vysvětlení jednotlivých druhů úprav a proč se nebát zvýšit podíl sladkovodních ryb na našem stole.

Přednášející: Ing. Jan Kašpar