Člověk a robot
27. listopadu 2020
Místo a program > Zlín > Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně > Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně > Evoluce čokolády

Evoluce čokolády

17:00 – 20:00
Workshop
Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně)
Vavrečkova 275, 760 01 Zlín
GPS: 49.2252; 17.6604
Info: U15/206
Doprava: U Zámku, Náměstí práce

Jak je dobře známo – devět z deseti lidí miluje čokoládu a ten desátý lže. Je tedy vysoká pravděpodobnost, že z našeho workshopu budete odcházet celí blažení. Společně totiž objevíme okouzlující proces proměny kakaového bobu v tu dokonalou tabulku, která je tu pro nás vždycky, když je nejhůř. Na vlastní oči uvidíte, jak funguje pražička a melanžér a zjistíte, na které informace na obalech se zaměřit, chcete-li si vybrat opravdu kvalitní čokoládu. Vaše chuťové buňky si budou moci užít také suroviny, ze kterých se čokoláda vyrábí (kakaové boby, kakaové máslo, kakaovou hmotu) a mimo to i čokolády s různým obsahem kakaové sušiny. Aby to všechno nebylo tak růžové, ukážeme si i stinnou stránku gastrosvěta a mrkneme na výrobky, které si na čokoládu jen hrají.

Workshop Ústavu technologie potravin FT UTB trvá 45 minut a proběhne celkem 3x a to v časech:

  • 17:00
  • 18:00
  • 19:00

Workshopy jsou určeny pro max 15 účastníků ve věku 12 let a více.
Registrovat si místo je možné i v den D, přímo na infopointu v přízemí budovy U15, pokud ale chcete mít jistotu, že svého fleka chytnete, napište nejpozději do čtvrtka 26. 9. 2019 do 12:00 na havrlantova@utb.cz.

Pozdější rezervace a změny již nestihneme zapracovat, navštivte proto prosím infopoint v přízemí budovy.