Člověk a robot
27. listopadu 2020
Místo a program > Praha > Česká zemědělská univerzita v Praze > Fakulta agrobiologie, přírodních a potravinových zdrojů > Poznáš kvalitu živočišných produktů?

Poznáš kvalitu živočišných produktů?

19:35 – 20:20
Komentovaná prohlídka Komentovaná ukázka
Fakulta agrobiologie, přírodních a potravinových zdrojů (Česká zemědělská univerzita v Praze)
Kamýcká 129
GPS: 50.1302; 14.3722
Info: Sraz v přednáškové místnosti AIV
Doprava: Bus: Zemědělská univerzita, Parkování v areálu

V rámci této přednášky se dozvíte informace o těchto tématech:

  • Spermie a jejich hodnocení - proč a jak?; šlechtění a výběr plemeníka (předvýběr na inseminační stanici); příprava preparátu a barvení spermií, sledování pod mikroskopem a počítání jejich aktivity včetně počtů patologických kusů.
  • Rozbor vajec a hodnocení kvality - význam rozboru; hodnocení tvaru vejce, tvrdosti skořápky, tloušťky skořápky, výšky a šířky žloutku / tuhého bílku, barvy žloutku
  • Histologie tuku a svalu - význam rozboru; praktická ukázky - příprava preparátu, barvení a rozbor pod mikroskopem